Nyttigt med Kefir

Kefir är nyttigt, särskilt för magen! Du kan hos www.grontlevande.se hitta Kefirgryn för att göra egen Kefir. Magen mår bra av att få i sig vissa nyttiga bakterier. I Kefir finns det rätt sorts bakteriekultur så att du kan hålla din tarmflora nöjd och glad. Kefir är en fermenterad matvara och det finns även andra fermenterade matvaror i form av kimchi, kombucha och surkål. Genom att äta eller dricka sådana produkter så kan du boosta tarmhälsan på ett effektivt sätt. Kefiren innehåller hälsofrämjande komponenter så som probiotiska mikroorganismer med mera. Det gör att du då kan förebygga tarmproblem på ett bra sätt. Dessutom är det bra för att stärka benen, minska kolesterolvärdet och mycket mer.

Använd Kefirgryn

Om du vill göra egen kefir så skaffa dig då kefirgryn. Ordet Kefir kommer från ett turkiskt ord som betyder må bra. Kefir kan tillverkas på vanlig komjölk. Men den kan baseras på mjölk från får, get eller buffel, eller på olika sorters växtmjölk. Det finns även vattenkefir, som används för att fermentera sockervatten eller fruktjuice. Om du satsar på mjölkkefir, så ska grynen blandas med mjölk. Sedan fermenteras det fermenterad i 18–24 timmar i 20-25⁰C. Det går att äta kefiren som den är, eller använda det till andra saker som att göra glass eller smoothies eller annat. Det är ett enkelt sätt att hålla tarmarna glada genom att äta detta. Om du vill veta mer om denna produkt eller mer om fermentering, besök då www.grontlevande.se. Hos dem finns det även surkål, mjölksyrade morötter, mjölksyrad rödkål samt en massa andra bra saker så väl som att de har bra recept.